Lyspære

Annonse


Prosessor med lysets hastighet

Lyspære– Med en prosessering med lysets hastighet kan vi få tryggere flyplasser, selvgående militære systemer, høyoppløselige multimediaformater og avansere, neste generasjons kommunikasjonssystemer, sier direktør Avner Halperin i selskapet Lenslet til nyhetsbyrået Reuters.

20 år i ett jafs

Selskapet mener at teknologien de har utviklet bringer den digitale verden 20 år framover i ett jafs, dersom man regner etter Moores lov om at antallet transistorer man får plass til på en databrikke dobles annenhvert år. Prosessoren er med andre ord 1000 ganger raskere enn noe som finnes i dag.

Prosessoren har fått navnet Enlight, og ble presentert på MILCOM-messen for militærteknologi i Boston nylig. Slike optiske prosessoren har vært vist før, men dette skal være den første som blir kommersielt tilgjengelig.

Nærmere opplysninger finner du på Lenslet.com

Annonse