Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Internett-svindler tatt

Politiet i Sydney har pågrepet en mann som er mistenkt for bedrageri i milliardklassen.

penger
Den 39 år gamle mannen skal ha vært sentral i et svindelopplegg kjent som «Nigeriansk bedrag». Opplegget involverer masseutsendelse av e-post med tilbud om milliongevinst til den som stiller en konto tilgjengelig for pengeoverføringer.

Nordmenn blant ofrene

Australieren skal ha stått bak et internasjonalt syndikat rettet mot hundrevis av offer i hele verden. I følge etterforskningsleder Jennifer Thommeny skal det også være nordmenn blant de mange som er lurt opp i stry. Enkelte har betalt flere hundre tusen dollar til svindlerne.

Flere hus er ransaket i forbindelse med arrestasjonen, og en rekke datamaskiner er beslaglagt.

Arrestasjonene kommer som et resultat av en fire måneder lang etterforskning i en lotterisak. Det er foreløpig ikke tatt ut tiltale mot mannen som ble arrestert i morges.

Stikkord: internett