Annonse


9210 får etterfølger

NICE (ITavisen.no): Mer enn det ønsker ikke Leder for Nokia Business Applications, Marko Luhpala, å si om den nye telefonen. Men han bekrefter at det blir en telefon i samme genre som 9210, med andre ord en telefon som skal kunne erstatte en laptop for mange brukere.

Tastatur

Dermed kan alle som fryktet at det var slutt på utviklingen av en fullverdig PDA-telefon med qwerty-tastatur puste lettet ut.

– For oss er kommunikatoren et hjørnesteinsprodukt, og det utgjør en sentral del av vår satsing mot bedriftsmarkedet, sier Luhpala til IThavisen.no. Han legger ikke skjul på at han er stolt av 9210, en telefon som fortsatt har sine trofaste tilhengere.

Stort marked

– I Vest Europa finnes det 56 millioner mennesker som har mobiltelefon betalt av arbeidsgiver. Det betyr at bedriftsmarkedet er svært viktig, og vi vil ha et spekter av produkter som møter de ulike behovene i dette markedet, sier Luhpala.

Annonse


Men det er ikke Sony Ericssons suksess med P800 og P900 som får Nokia til å tenke slik. Bare en liten gruppe trenger PDA, mens det store flertallet klarer seg med tale, SMS og MMS. Kommunikatoren er en maskin som på mange områder kan erstatte en laptop. En PDA-telefon dekker andre behov.

Batteriet begrenser

Om etterfølgeren til 9210 også vil få UMTS-radio vet vi ikke, men vi tar det som en selvfølge at den i alle fall får Bluetooth og GPRS. Dessuten vil vi bli overrasket om den ikke støtter EDGE, ettersom dette er et satsingsområde for Nokia. I en ideell verden ville telefonen hatt både GPS og WLAN, men siden verden ikke er ideell håper jeg nesten at vi slipper. God batterikapasitet er viktig i et produkt som dette, og WLAN krever mye strøm.

Men, den som lever får se. Nokia lover i alle fall at kommunikatoren skal ha et skikkelig tastatur!

Annonse