Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Longhorn blir OS X-aktig

Microsofts nye operativsystem blir gjennomsiktig og får animerte vinduer. Nok en gang ser det ut som Microsoft tar ideene til Apple.

Longhorn bootlogo
I Los Angeles i natt norsk tid lettet Microsoft-formann Bill Gates endelig på sløret når det gjaldt utseendet og brukergrensesnitt til det nye operativsystemet med kodenavnet Longhorn.

Selve lanseringen ligger langt fram i tid. Slik arbeidet med programvaren nå ligger an, er lansering i først i 2006 mest sannsynlig.

– Hellig gral

Gates viste en betaversjon med den nye grafikkmotoren Avalon. I følge News.com minner det om Apples Mac OS X med sine gjennomsiktige vinduer og lampeånd-effekt når de åpnes og lukkes.

Men Microsoft har også tenkt helt nytt. For eksempel når det gjelder filstruktur. Hittil har du måttet søke etter for eksempel MP3-filer som ligger hulter til bulter på disken din. I Longhorn blir disse og andre filtyper gruppert sammen – uansett hvor de fysisk måtte ligge.

– Dette har lenge vært en hellig gral for meg, sa Gates i sin tale.

RSS-strøm i oppgavelinje

Gates kunne også vise fram smarte løsninger for informasjon på arbeidsbordet, slik som RSS (Really Simple Syndication – en ny type XML-basert innholdsagent) -strøm og klokke i en egen oppgavelinje og miniatyrbilder som dukker opp når du blar deg gjennom et stort dokument.

Gates tale om Longhorn kan du lese i sin helhet HER.

Stikkord: programvare, windows