Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nettbanksvindel i e-posten

De britiske storbankene Halifax, Lloyds, TSB og NatWest opplever i disse dager massive svindelforsøk rettet mot deres kunder.

tyv
Metoden er kjent av politi og bankfolk som «phishing». I korthet går den ut på å sende bankkunder en e-post med peker til en nettside med et fristende tilbud. Går du inn på nettsiden, blir du bedt om å gi fra deg personlig nettbankinformasjon

Stengte nettbanken

Det er uklart om uvedkommende ved hjelp av denne metoden virkelig har klart å tappe noen kontoer. Men den britiske banken Halifax har uansett gått til det drastiske skritt å stenge hele nettbanken sin av frykt for at det skal skje.

«Overfør penger – bli rik»

En annen metode er å lure bankkunder til å overføre penger til kontoer i Øst-Europa. Som motytelse skal de få fyrstelig «rente» – som naturligvis uteblir sammen med det overførte beløpet. Metoden minner om «bli rik i en fart»-tilbudene fra angivelige tidligere statsoverhoder i afrikanske land.

Til BBC sier en representant for Barclays Bank at flere av deres kunder allerede er fralurt penger på denne måten.

Stikkord: internett