gameboy

Annonse


Vil ha 8-bitsrevolusjon

gameboyMcLaren oppdaget i 1976 Sex Pistols, som seinere skulle føre an i et opprør mot søkkrike superstjerner og overmett platebransje. Sex Pistols svar var tre grep og rett på. Alle som hadde mye lyst, men i mange tilfeller lite evne, kunne plutselig spille rock.

Chip music

Nå vil McLaren ha en ny revolusjon, denne gangen i det digitale universet. Han sier nei til alt det dyre utstyret som skal til for å lage gromlyd på CD og konsert og vil i stedet gi musikken tilbake til folket.

Han har oppdaget noe han kaller «chip music», basert på enkel teknologi som 8 bits lydfiler og Nintendos Game Station.

Lav-tech sveitsere

Inspirasjonen fikk McLaren under et opphold i Sveits. Der møtte han et undergrunnsmiljø med et nettverk til likesinnede i Stockholm. Via analoge modem utvekslet de lav-kvalitets musikkfiler.

Annonse


Dette i kontrast til for eksempel Madonnas siste album, der alt er skapt med krafitige digitale verktøy. Og ti dagens studiovirkelighet, som er høyoppløste formater som 24bit/192 Khz eller DSD.

– Ny revolusjon

Siden har fenomenet bredt om seg, og McLaren spår nå at vi står overfor en folkelig musikkrevolusjon som ligner den vi så på slutten av 1970-tallet. En slags retro-tekno, om du vil.

Les McLarens artikkel i Wired.

Annonse