Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Bedre 3G-dekning i Sverige

Flere svenske byer vil de nærmeste ukene få 3G-dekning. Om kort tid vil 70 prosent ha 3G-dekning.

3G fotball schukai
3GIS-nettverket, som gir dekning til syv av ti svensker, er levert av Nokia. 3GIS (3G Infrastructure Services AB) er et samarbeid mellom 3 Sverige, Vodafone Sverige og Orange. 3 Sverige vil gi resten av befolkningen 3G-telefeoni gjennom en selvstendig utbygging.

Raskere utbredelse

– Utvidelsen av vårt dekningsområde øker både rekkevidden og kraften i 3-opplevelsen, sier Chris Bannister, direktør i 3 Sverige til Cellular News. – Enda viktigere er det at 3G-tjenesten blir utvidet i et delt nettverk, noe som er et sentralt poeng i strategien for innføring av 3G.

Samarbeidet gjør det mulig for operatørene å skaffe høy dekningsgrad på kort tid, samtidig som de hver for seg bygger ut sine nett for å øke kapasiteten.

Stikkord: Mobil