Sendo X

Annonse


Sendos smart-telefon er klar

Sendo XSendo og Microsoft sloss i retten om hvem som lurte hvem, da samarbeidet om Sendos smartphone gikk i vasken. Sendo hadde allerede lansert sin telefon med Mobile Windows, da de overraskende valgte å droppe Microsoft til fordel for Nokia og Symbian.

Multimedia

Den nye telefonen heter Sendo X, og skal skille seg fra andre smarte telefoner gjennom utvidet video-, audio-, kamera-, oppkoblings- og Internettfunksjonalitet. – Men først og fremst er det en kompakt og stilig toppmodell med tre bånd, sier Sendos direktør Hugh Brogan, i en uttalelse.

Tilpasset OS

Telefonen er basert på Symbian OS med Nokias Series 60 brukergrensesnitt. Men sendo har også lagt inn egen funksjonalitet, både i OS-et og i Series 60, skriver 3G.

Telefonen er relativt liten (108 cm3) og veier 120 gram. Dessuten har den et brukergrensesnitt du selv kan definere. Du kan ta opp inntil en halv time video og spille av filmklipp i RealOnes videoappliaksjon med støtte for H263, MPEG4 og RealVideo. En egen GraphiX-prosessor skalsørge for at filmen glir jevnt og pent over skjermen.

Annonse


Skjermen er for øvrig en 176×220 punkter TFT-skjerm med mulighet for å vise 65.000 farger.

Fotobehandling

Kameraet er et standard VGA kamera (640×480 punkter), og det skal være nok minne i telefonen til å lagre 1000 bilder i høy kvalitet (32 MB tilgjengelig, så ikke forvent all verden). Bildene kan etterbehandles med rammer, forvrengning, tekst og clip-art Dessuten kan du sende og motta MMS og MMS-film.

Bluetooth

Ellers har telefonen MP3-spiller, Java, GPRS, Bluetooth, IrDA, USB, nettleser med støtte for HTML 4.2, frames, WAP 2.0 og XHTML, samt SSL og WTLS for sikker oppkobling. Telefonen støtter også SyncML, men dette forutsetter at tjenesten er tilgjengelig i nettet. Telefonen har også brønn for MMC/SD-kort, og leser som kan åpne de fleste vanlige dokumentformat.

Blant ekstrautstyret finnes utbrettbart tastatur og Bluetooth håndfri til bil.

De første telefonene leveres i år, men hva de vil koste eller om de i det hele tatt kommer til Norge er ikke bestemt.

Annonse