Hopp til navigasjon Hopp til innhold

«WinTunes» passerer millionen

Siden debuten fredag har Apples musikkprogram iTunes greid å selge 1 million låter i Windows-versjon. Men Microsoft klapper ikke.

iTunes for Windows
– Vi har fått en flott start, og våre konkurrenter er ikke ute av startområdet ennå, sa en fornøyd Apple-sjef Steve Jobs da millionen ble passert i går.

Stort potensiale

Fra før av har han solgt 13 millioner låter på Mac-plattformen, som bare utgjør 3 prosent av verdens PC-befolkning. Når majoriteten på 97 prosent nå kommer med, kan man bare spekulere i hvor mye musikk Apple klarer å selge.

Alle er imidlertid ikke like fornøyd med suksessen. Apples erkerival (og tidvise gode kamerat) Microsoft påpeker det de mener er store svakheter i Apples salgskanal for musikk.

– Lukket system

– Dersom ikke Apple bestemmer seg for å gjøre radikale endringer i sin servicemodell, vil en Windows-basert versjon av iTunes fortsatt være et lukket system, sier Microsofts Davis Fester i et intervju på Microsofts nettsted for journalister.

– Vi er åpne, vi!

I følge Fester er den største svakheten at de som bruker Apples MP3-spiller iPod, som iTunes er optimalisert for, ikke kan laste ned musikk fra andre kilder enn iTunes direkte. Det er også kronglete å bruke andre MP3-spillere med iTunes, påpeker han.

Microsoft satser i følge Fester på åpne standarder som kan brukes med over 40 forskjellige MP3-spillere.

Stikkord: lydogbilde, programvare