Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Wi-Fi kjører Porsche

De som hevder at trådløst Internett ikke fungerer i bilen, må nå tro om igjen. Du kan kjøre Porsche på full spiker og surfe på én gang.

Forsøket fant sted nord for Tokyo, og ble foretatt av elektronikk-giganten NEC.

Fire IEEE802.11b basestasjoner ble plassert på en veistrekning med 500 meters avstand mellom hver. Basestasjonene var koblet til en ruter med NECs nye programvare for høyhastighets-surfing ( i bokstavelig forstand).

NetMeeting

Deretter satte en innleid sjåfør seg bak rattet i en Porsche, sammen med en passasjer med laptop og trådløst kort. i en fart på 330 kilometer i timen kunne man fortsatt ha videokonferanse mede NetMeeting. Forbindelsen var helt fin gjennom hele turen.

NECs programvare, som skiftet fra basestasjon til basestasjon ettersom bilen passerte, klarte å holde følge.

Starter salget

Forsøket har gjort NEC såpass optimistiske at de vil sette i gang salget så å si med en gang, melder IDG News.

i krigen mellom UMTS/3G og WLAN/Wi-Fi har UMTS-leiren hevdet at Wi-Fi aldri vil bli mulig i stor fart. Forsøksresultatet viser at de tar feil, og betyr en aldri så liten seier for de som mener at 3G er et dyrt blindspor.

Stikkord: internett, laptop, Maskinvare, Mobil