Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Siste skrik: Maskindans

En japansk dansemaskin har frelst hundrevis av medlemmer i Dance Dance Revolution (DDR), som ikke er beskjedne med rockefoten.

DDR 1
Rundt omkring i vårt fagre land står 20 «Dancing Stage Euromix II», spillehall-maskiner hvor man får tildelt poeng etter hvor flink man er til å følge rytmen.

Spillselskapet Konami har gjort stor suksess med maskinene i Japan, Korea og USA, og her i Europa er det først og fremst i England og Norge at maskindans-trenden har funnet et solid fotfeste.

DDR

Maskinen har sin egen forening, Dance Dance Revolution (DDR), som aktivt holder dansefoten gående ved hyppig turer, dansekvelder og større turneringer – slik som forrige måneds spennende «landskamp» mot britiske DDR i London.

– Mye tyder på at maskindans blir en registrert idrett gjennom Norges Danseforbund om ikke så lenge, sier Mats Andrè Kristiansen, PR-sjef i Positive Gaming, selskapet som startet DDR og samtidig står for import og utleie av maskinene i Norge.

Her er det timing, rytme og godt fotarbeid som gjelder.

Aktiv gjeng

Østlandsvadelingen av DDR teller over 130 medlemmer, og lokale klubber har nylig blitt etablert i Fredrikstad, Tønsberg, Follo, Drammen, Hamar, og Trondheim.

– DDR Norway har blitt et stort ungdomsmiljø, både ved hjelp av et aktivt forum på www.ddrnorway.no og en IRC-kanal (#ddrnorge). Miljøet er ekstremt positivt, og det finnes et bredt utvalg av sanger som gjør at maskindans kan være moro for alle, sier Kristiansen til ITavisen.no.

Neste påske ønsker DDR å danse seg inn på Vikingskipet i Hamar og utfordre England til ny landskamp under den gigantiske årlige datafesten The Gathering 2004.

Hjemmedans

De som ønsker å tørrtrene litt hjemme før de begir seg ut på automatdansegulvet i full offentlighet kan gå til anskaffelse av Playstation 2-versjonen av «Dancing Stage Euromix II» med dertil tilhørende trykksensitiv dansematte.

Stikkord: spilltester