Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mobil eksploderte ikke likevel

Kyocera stanset produksjonen av sin Phantom mobiltelefon etter at det ble rapportert at den eksploderte. Nå tar de den opp igjen.

Illustrasjon
Flere personer er det siste året kommet til skade som følge av at mobiltelefonen deres har eksplodert. Hver gang har det vært en mobiltelefon fra Nokia.

Gikk i lufta

Men også andre merker sliter med samme problem. Kyocera, som så vidt vi vet ikke er representert med mobiltelefoner på det norske markedet, opplevde nylig å få samme melding i fleisen.

En familie i Arkansas, USA, opplevde for to uker siden at deres Kyocera Phantom mobiltelefon med typebetegnelsen K413 gikk i lufta.

– Bare kortslutning

Kyocera undersøkte saken, og fant ut at telefonen slett ikke eksploderte. Den oppførte seg tvert i mot helt som de skulle gjøre når batteriet kortsluttet.

Røyken familien påstår å ha sett, var i virkeligheten helt uskadelig grafittstøv. Varmen og smellet var like så fullstendig uskyldige fenomener som vil skje når pluss og minus på batteriet møtes.

Fortsetter som før

Alt sammen i følge produsenten selv.

Hva kortslutningen skyldes, sier Kyocera ikke noe om.

Uansett tar de nå opp igjen produksjonen av telefonen, etter først å ha stoppet den da de fikk vite om den angivelige eksplosjonen.

Skylder på piratbatteri

Nokia har også kommet et stykke på vei i sine undersøkelser av tre telefoner som etter alle solemerker virkelig eksploderte.

Så langt har de konstatert at to av telefonene ikke hadde originalbatteri fra Nokia, og at dette trolig er årsaken til eksplosjonene. Den tredje telefonen hadde originalt batteri installert. Årsaken til at denne eksploderte, er ennå ikke funnet.

Stikkord: Mobil