The Matrix

Annonse


«Matrix» uten kopisikring

The MatrixMacrovision Studios tar i gjennomsnitt 5 cent per DVD-plate som har denne kopibeskyttelsen. Macrovision hindrer deg i å kopiere en DVD direkte til en standard VHS video-opptaker eller til en digital opptaker.

Sparer penger

Warner vil imidlertid ikke bekrefte at DVD-en er uten denne kopibeskyttelsen, skriver LA Times.

Analytiker Richard Doherty i Envisioneering Group sier Matrix-filmen er en garantert storselger, og at Warner derfor vil spare betydelige beløp på å droppe Macrovision.

Vannmerke

Samtidig forsøker Warners rival Universal å styrke kopibeskyttelsen på sine DVD-plater. Tirsdag kungjorde selskapet at de vil legge inn digitalt vannmerke på sine DVD-utgivelser.

Annonse


Vannmerke er en lyd du ikke kan høre, men som gir opptaksutstyr beskjed om hvorvidt en film kan kopieres eller ikke. Men denne beskyttelsen har ingen effekt før utstyrsprodusentene implementerer teknologien i opptaksutstyret.

Sikkerhetseksperter stiller seg også tvilende til denne kopibeskyttelsen, som de mener det ikke vil ta lang tid for kopipiratene å knekke. At Warner fjerner Macrovision vil heller ikke få betydning for piratkopiering på nettet, ettersom nettpiratene for lengst har funnet måter å omgås denne beskyttelsen på.

Populær blant pirater

«The Matrix Reloaded»7 har ligget på nettet en stund allerede, og en undersøkelse antipirat-selskapet BayTSP gjennomførte nylig viste at det lå 34.609 kopier av filmen i fildelingsnettverk. Det gjør «TheMatrix Reloaded» til den 4. mest populære tittelen, allerede før DVD-platen ble sluppet.

Heller ikke Warner-filmene «Ringenes Herre – to tårn», eller «Harry Potter og de vises stein» skal være utstyrt med Macrovision.

MGM har kuttet Macrovision fra alle sine utgivelser.

Annonse