st clare nonne

Annonse


Isolert kloster på nett

st clare nonneDe romerskkatolske «Poor Clares»-nonnene lever avsondret fra omverdenen i sitt kloster på den Irske vestkysten. Men via Internett sørger de for å spre sitt budskap ut til resten av verden.

Bønn

Nettstedet åpnet tidligere denne måneden, og viser hvordan nonnene lever, i tillegg til at de svarer på spørsmål rundt hvorfor de har valgt å gå i kloster. Klosteret har vært drevet på stedet siden midten av 1600-tallet.

– I en verden overskygget av forbruk, der desperasjon er blitt alminnelig, ønsker vi å formidle et budskap om håp basert på evangeliske verdier, sier klosterets abbedisse, Søster Louise på nettstedet. Hun la til at søstrene ville følge pave Johannes Paul II i hans oppfordring til klostrene om å fungere som skoler for bønn, i en tid der mange er sultefôret på åndelige verdier.

Medlemsverving

Åpningen av nettstedet falt sammen med markeringen av at det i år er 750 år siden ordenens grunnlegger, St. Clare av Assisi døde. På nettsidene kan du se hvordan nonnene lever, lese om ordenens historie i Irland, lære om bønn og få informasjon om hvordan du kan bli medlem av ordenen.

Annonse


Reality-TV

Avstanden mellom dagliglivet i et irsk kloster og hverdagen på Internett kan virke stor. Men at nettopp dette klosteret nå har valgt å gå på nett burde ikke overraske noen.

St. Clare er nemlig fjernsynets skyttshelgen – en tittel vi mistenker henne for å ha fått først nyere tid.

Annonse