Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Isolert kloster på nett

De «nonnene» vi tidligere har snublet over på Internett har ikke akkurat stått for kyskhet, fattigdom og lydighet. Men det gjør disse.

st clare nonne
De romerskkatolske «Poor Clares»-nonnene lever avsondret fra omverdenen i sitt kloster på den Irske vestkysten. Men via Internett sørger de for å spre sitt budskap ut til resten av verden.

Bønn

Nettstedet åpnet tidligere denne måneden, og viser hvordan nonnene lever, i tillegg til at de svarer på spørsmål rundt hvorfor de har valgt å gå i kloster. Klosteret har vært drevet på stedet siden midten av 1600-tallet.

– I en verden overskygget av forbruk, der desperasjon er blitt alminnelig, ønsker vi å formidle et budskap om håp basert på evangeliske verdier, sier klosterets abbedisse, Søster Louise på nettstedet. Hun la til at søstrene ville følge pave Johannes Paul II i hans oppfordring til klostrene om å fungere som skoler for bønn, i en tid der mange er sultefôret på åndelige verdier.

Medlemsverving

Åpningen av nettstedet falt sammen med markeringen av at det i år er 750 år siden ordenens grunnlegger, St. Clare av Assisi døde. På nettsidene kan du se hvordan nonnene lever, lese om ordenens historie i Irland, lære om bønn og få informasjon om hvordan du kan bli medlem av ordenen.

Reality-TV

Avstanden mellom dagliglivet i et irsk kloster og hverdagen på Internett kan virke stor. Men at nettopp dette klosteret nå har valgt å gå på nett burde ikke overraske noen.

St. Clare er nemlig fjernsynets skyttshelgen – en tittel vi mistenker henne for å ha fått først nyere tid.

Stikkord: internett