Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mann brannskadet av mobilen

Nok en gang er en person skadet i en Nokia-eksplosjon. Nokia sliter med å finne årsaken.

Illustrasjon
Flere personer er det siste året kommet til skade som følge av at mobiltelefonen deres har eksplodert. Hver gang har det vært en mobiltelefon fra Nokia.

Originalt batteri

Etter de første tilfellene forklarte Nokia eksplosjonene med at det var benyttet uoriginale batterier. Men senere, og sist nå på torsdag, så har det eksplodert telefoner også med originale batterier.

Skadet

I de fleste tilfellene har telefonenes eiere sluppet med skrekken, men i august fikk en kvinne skader i ansiktet etter at telefonen hennes eksploderte mens hun snakket i den. I det siste tilfellet fikk en nederlandsk butikkansatt brannskader på låret, etter at telefonen eksploderte mens han hadde den i lomma.

Etterforskning

Også i Norge er det rapportert om flere tilfeller der Nokia-telefoner har gått opp i røyk.Nokia sier de etterforsker disse hendelsene, men vil ut over dette ikke gi noen kommentar til det som er skjedd. I februar advarte Nokia mot bruk av uoriginale batterier, men denne gang var det altså et originalbatteri på telefonen som brant opp.

Stikkord: Mobil