Java

Annonse


Støtter Java litt lenger

JavaI følge en pressemelding fra Microsoft er det i begge selskapers interesse at samarbeidet fortsetter enda en stund, selv om de nylig inngikk forlik om å avvikle det samme samarbeidet.

Mellomtittel

Nå kan man diskutere hva slags samarbeide dette har vært. Sun og Microsoft har aldri vært bestevenner. De har stadig vært i tottene på hverandre – både verbalt og gjennom rettsapparatet.

Stridens eple har vært den spesielle versjonen av JVM som Microsoft har brukt i Windows generelt og Internet Explorer spesielt.

Milliard-erstatning

På dårlige dager synes Sun å ha ment at «MSJVM» fra Microsofts side bare er en del av en større strategi for å ta knekken på Java for godt.

Annonse


Suns krav om 1 milliard dollar (om lag 7 milliarder kroner) i erstatning fra Microsoft står fortsatt ved lag.

Må installeres separat

For den jevne PC-bruker vil manglende støtte for Java i Windows først og fremst bety at mange nettsider vil bli uleselige dersom man ikke laster ned siste versjon av JVM fra Suns nettsted.

De fleste av de store PC-produsentene har likevel avtale med Sun, slik at de aller fleste nye PC-er med ferdig installert operativsystem vil ha støtten i utgangspunktet.

Problemet gjelder dermed bare de som installerer operativsystemet på egenhånd. Disse må huske på at de også trenger Java i tillegg.

Annonse