Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Støtter Java litt lenger

Microsoft og Sun er enige om at de skal fortsette samarbeidet om Java Virtual Machine (JVM) litt lenger. Men så er det slutt.

Java
I følge en pressemelding fra Microsoft er det i begge selskapers interesse at samarbeidet fortsetter enda en stund, selv om de nylig inngikk forlik om å avvikle det samme samarbeidet.

Mellomtittel

Nå kan man diskutere hva slags samarbeide dette har vært. Sun og Microsoft har aldri vært bestevenner. De har stadig vært i tottene på hverandre – både verbalt og gjennom rettsapparatet.

Stridens eple har vært den spesielle versjonen av JVM som Microsoft har brukt i Windows generelt og Internet Explorer spesielt.

Milliard-erstatning

På dårlige dager synes Sun å ha ment at «MSJVM» fra Microsofts side bare er en del av en større strategi for å ta knekken på Java for godt.

Suns krav om 1 milliard dollar (om lag 7 milliarder kroner) i erstatning fra Microsoft står fortsatt ved lag.

Må installeres separat

For den jevne PC-bruker vil manglende støtte for Java i Windows først og fremst bety at mange nettsider vil bli uleselige dersom man ikke laster ned siste versjon av JVM fra Suns nettsted.

De fleste av de store PC-produsentene har likevel avtale med Sun, slik at de aller fleste nye PC-er med ferdig installert operativsystem vil ha støtten i utgangspunktet.

Problemet gjelder dermed bare de som installerer operativsystemet på egenhånd. Disse må huske på at de også trenger Java i tillegg.

Stikkord: programvare