Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Half-Life 2 kildekode stjålet

Skyhøye forventninger knytter seg til spillet Half-Life 2, som skal komme før jul. Nå har en hacker stjålet kildenkoden og lagt den ut på nettet.

Half-Life 2 G-man
I går kveld raste ryktene om at kildekoden til spillet svært mange venter på allerede ligger ute på nettet ulovlig. Nå er det bekreftet at det er tilfelle.

Bekreftet

I følge det vanligvis pålitelige nettstedet Eurogamer.net bekreftet Gabe Newell i Valve Software i går kveld at koden virkelig hadde blitt stjålet fra hans PC.

Valve, som ble grunnlagt av Gabe Newell sammen med Mike Harrington, er selskapet som utvikler Half-Life spillet.

Unormal e-post

Det hele startet – ironisk nok – 11. september. Da merket Newell at noen hadde skaffet seg tilgang til e-posten hans. Kort tid etter begynte PC-en å oppføre seg merkelig. Blant annet opplevde han at fil-utforskeren i Windows krasjet når han høyreklikket på programfiler.

Den unormale aktiviteten på Newells e-postkonto fortsatte fram til 19. september. Da merket han at noen tok en kopi av katalogen der koden til den nye versjonen av Half-Life lå.

Trojaner

Seinere har det vist seg at såkalte tasteopptakere var installert på flere av Valves maskiner. Dette har trolig skjedd gjennom et virus som har installert en trojaner på Valves server.

I tillegg har selskapet vært utsatt for såkalt DoS-angrep med falske oppkall på sin webserver den siste tida.

Tilgjengelig på nett

I følge Eurogamer.net er det ingen enkel sak for ukyndige å få noe ut av lekkasjen. Det finnes ingen kart, videoer eller grafiske elementer. Men spillet lar seg starte opp, og man kan kikke på både våpentyper og spillkaraktererer – alt sammen godt bevoktede bedriftshemmeligheter hos Valve.

Gabe Newell har nå bedt spillmiljøet om hjelp for å spore opp synderen. Han har postet en melding på Halflife2.net der han forteller den sørgelige historien i detalj.

Stikkord: spilltester