qtek smartphone 7070

Annonse


Sendo vant første runde

qtek smartphone 7070En dommer i Texas avviste i går Microsofts ønske om å avvise saken – alternativt å flytte den til Microsofts hjemstat Washington.

Rettssaken vil nå komme opp i Texas som planlagt.

Samarbeid sprakk

Sendo og Microsoft samarbeidet inntil høsten 2002 om mobiltelefon med Microsofts operativsystem. I begynnelsen av november i fjor skar samarbeidet seg.

Kort tid før lanseringen valgte Sendo bort Microsoft til fordel for konkurrenten Symbian, som lager operativsystemet til brorparten av verdens mobiltelefoner – blant andre Nokia og Sony Ericsson.

Annonse


For Microsoft må det ha vært som å finne bruden i seng med sin rival, natten før bryllupet.

Gikk videre alene

Microsoft valgte likevel å gå videre med konseptet på egenhånd, og har nå lansert både egen modell med operativsystemet og lisensiert det ut til andre. Blant andre har Motorola lansert sin Smartphone.

Sendo mener imidlertid at Microsoft tok med seg mye av det utviklingsarbeidet de gjorde i fellesskap, uten å gi Sendo kompensasjon. Microsoft avviser dette hoderystende, og betrakter Smartphone som helt og holdent en Microsoft-produkt.

Sendo gikk også til sak mot teleoperatøren Orange, som tilbyr Smartphone-telefoner under eget merke i Storbritannia. Denne saken endte nylig med forlik.

Annonse