XP Media Center Edition

Annonse


Ny versjon av Media Center

XP Media Center EditionMens vi her i landet fremdeles venter – i noe behersket spenning – på at PCer basert på Microsofts Windoes XP Media Center Edition, som ikke engang ser ut til å komme i norsk utgave innen overskuelig fremtid, er Microsoft allerede klar med en større oppgradering.

Blant de nye funksjonene i 2004-utgaven av systemet, som egentlig bare er et «skall» til Windows XP, er muligheten for å «rippe» musikk fra CD til harddisk (wow!), pause og tilbakespoling av radiosendinger, og fotoredigering og -printing. Alle funksjonene kan utføres via fjernkontroll, ifølge CNet News.

Film- og musikktjenester

Kanskje enda viktigere er inngåelsen av nye partnerskap med innhold- og tjenesteleverandører til Media Center, inkludert filmdistributørene CinemaNow og Movielink, såvel som engang-så-hippe Napster, som nå gjenoppstår som bedriftskontrollert betalingstjeneste.

Disse tjenestene vil være forhåndsinnstallert og integrert i Windows XP Media Center Edition 2004, i det minste for amerikanske kunder.

Annonse


Slik tar Napster 2.0 seg ut i Microsoft-innpakning
(ill.: winsupersite.com)

Sony og Dell med på laget

Microsoft kunne også fortelle at de viktige PC-produsentene Dell og Sony endelig offisielt skal lansere Media Center-PCer, etter å tidligere ha vært uvillige til å binde seg til plattformen.

For en nærmere titt på 2004-utgaven av Media Center, se www.winsupersite.com.

Annonse