Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ny versjon av Media Center

Microsoft er klar med Windows XP Media Center Edition 2004 og får etterlengtet støtte fra Dell og Sony.

XP Media Center Edition
Mens vi her i landet fremdeles venter – i noe behersket spenning – på at PCer basert på Microsofts Windoes XP Media Center Edition, som ikke engang ser ut til å komme i norsk utgave innen overskuelig fremtid, er Microsoft allerede klar med en større oppgradering.

Blant de nye funksjonene i 2004-utgaven av systemet, som egentlig bare er et «skall» til Windows XP, er muligheten for å «rippe» musikk fra CD til harddisk (wow!), pause og tilbakespoling av radiosendinger, og fotoredigering og -printing. Alle funksjonene kan utføres via fjernkontroll, ifølge CNet News.

Film- og musikktjenester

Kanskje enda viktigere er inngåelsen av nye partnerskap med innhold- og tjenesteleverandører til Media Center, inkludert filmdistributørene CinemaNow og Movielink, såvel som engang-så-hippe Napster, som nå gjenoppstår som bedriftskontrollert betalingstjeneste.

Disse tjenestene vil være forhåndsinnstallert og integrert i Windows XP Media Center Edition 2004, i det minste for amerikanske kunder.

Slik tar Napster 2.0 seg ut i Microsoft-innpakning
(ill.: winsupersite.com)

Sony og Dell med på laget

Microsoft kunne også fortelle at de viktige PC-produsentene Dell og Sony endelig offisielt skal lansere Media Center-PCer, etter å tidligere ha vært uvillige til å binde seg til plattformen.

For en nærmere titt på 2004-utgaven av Media Center, se www.winsupersite.com.

Stikkord: Maskinvare, programvare, windows