Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Super-utgave av Xbox

Selskapet Friendtech har laget en spesialversjon av Xbox med dobbelt så rask prosessor, surroundlyd og støtte for alle DVD-soner.

Den modifiserte utgaven av Xbox kan enda mer enn det. Den spiller DVD-filmer (alle soner) på direkten (Microsofts standardutgave trenger ekstrautstyr). I tillegg takler den både MP3-musikk og DiVX-filmer – begge foretrukne formater for de mange som laster ned underholdningen sin fra nettet.

Lang liste med forbedringer

Maskinen støtter en drøss med andre formater også . Blant annet kan den spille av DVD-filformatet .vob og lydformatet AAC, som bruks i Apples iTunes.

Men listen er enda lengre. Her snakker vi om filoverføring via FTP og muligheter for å installere standard Windows-programvare. Produsenten oppgir det ikke direkte, men vi er ganske sikre på at man kan bruke maskinen til fildeling også.

Full hjemmekino

Maskinen, som har modellbetegnelsen FT-XBX2, kan i tillegg leveres med 120 GB harddisk, så du har noe å lagre mediefilene dine på. Standardversjonen fra Microsoft har til sammenligning bare 8 GB lagringsplass.

FT-XBX2 har også utganger for S-video og seks kanalers lyd.

Dobbelt så rask

Med sin Intel Celeron 1.48 GHz-prosessor er maskinen dobbelt så rask som en standard Xbox, som kjører 733 MHz. Ved hjelp av en bryter kan man skifte mellom 1.4 og 733-hastighet.

Den modifiserte ble i forrige uke presentert på Computex-messen i Taiwans hovedstad Taipei.

Søkt om patent

Microsoft har ennå ikke kommentert super-utgaven, men vil trolig la høre fra seg gjennom advokater om ferdigbygde Friendtech-maskiner treffer butikkhyller i USA og Europa…

Friendtech har på sin side søkt patent på modellen «sin».

Les mer om super-Xboxen på Friendtechs eget nettsted. En grundig artikkel finner du på Golem.de.

Stikkord: Maskinvare, spilltester, xbox