Hopp til navigasjon Hopp til innhold

E-papir viser video

Forskere i Philips har demonstrert at de kan lage e-papir som viser levende bilder.

elektronisk avis blekk
Med e-papir sydd inn i klærne vil du potensielt kunne sjekke mailen på låret, lese ITavisen.no på jakke-ermet, eller se Star Wars Episode VIII på ryggen til kompisen.

– Det er så mange muligheter. Selv i vår skjerm-tidsalder liker folk fremdeles den fysiske gleden og hendigheten av bøker og blader. Med den utviklingen vi nå ser begynnelsen av, ser vi for oss at fleksibel elektronikk vil la oss vise video på tynne, bøyelige media som vil ligne på papir, sier Philips-forsker Rob Hayes, som allerede har fungerende demoskjermer basert på teknologien.

Våt elektro

Det hele er mulig ved hjelp av en teknikk som Philips har kalt «Electrowetting», der elektrisk spenning kontrollerer piksler laget av vann og olje.

På lang sikt vil teknologien gjøre det mulig å plukke opp en bok som egentlig er en spillfilm, eller bla gjennom Star Tour-katalogen med videosnutter som viser hoteller og destinasjoner, men også mer jordnære produkter som mobiltelefoner og PDAer vil kunne nyttegjøre seg av den fleksible, lyssterke skjermteknologien.

Du finner mer inngående informasjon og presentasjon av Philips’ e-papirforskning HER.

Stikkord: lydogbilde