Acer Aspire RC900 Enjoy

Annonse


Acer med underholdnings-PC

Acer Aspire RC900 EnjoyMens andre produsenter baserer sine multimedia-PCer på Microsofts Media Center-plattform, stiller Acer i løpet av høsten med sine egne «Enjoyment Center»-modeller Aspire RC900 og RC500.

Går egne veier

Grunnpillaren i Microsofts Media Center er et «skall» til Windows XP som forenkler navigasjonen, åpner for bruk av fjernkontroll, og gir enkel tilgang til digitale underholdnignsfunksjoner.

Men Acer velger å ikke bruke Microsofts Media-programvare, og har i stedet utviklet sitt eget system, som i grove trekk har de samme funksjonene – TV, bildevisning, videoklipp, musikk og radio – og som også lar seg kontrollere via fjernkontroll, på samme måte som Media Edition.

– Media Edition er ikke klar for verden

Den offisielle forklaringen som ble gjort da Acer presenterte produktet var at «Windows XP Media Center Edition» ikke er tilgjengelig for alle land og områder enda. Dette medfører til en viss grad riktighet, da mye av funksjonaliteten i Media Centers TV-opptaksmuligheter foreløpig ikke helt er tilpasset de forskjellige landene – inkludert Norge.

Annonse


Produsenter som HP og ViewSonic sier de likevel vil lansere Windows Media Center-baserte maskiner i Norge i år.

Mer om Acers nytelsessenter finner du HER.

Annonse