Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ring gratis med bredbånd

Det nye teleselskapet Telio er ikke snauere enn at de tilbyr gratis samtaler om du abonnerer på deres IP-telefonitjeneste.

Gammel telefon
Tilbudet fra Telio ser i utgangspunktet ut som det rene eventyr: Du kan ringe gratis til alle vanlige fasttelefoner i inn- og utland.

Lave kostnader

En kjapp telefon til selskapet med spørsmål om hva de egentlig skal leve av da, er oppklarende. Du betaler et etableringsgebyr på 495 kroner, og deretter 159 kroner måneden. Og driftskostnadene er ekstremt lave i forhold til tradisjonelle teleleverandører.

Å ringe til mobiltelefoner er slett ikke gratis, men selskapet lover at de skal være billigst i markedet her. Spesielle numre med betalingsklausuler må man selvsagt også betale for.

Må ha bredbånd

Telio bruker Internett for å etablere forbindelse mellom telefonene. Forutsetningen er dermed at du allerede har et bredbåndsabonnement – fortrinnsvis ADSL. Og det er som kjent heller ikke gratis…

Til sammenligning koster fasttelefon hos Telenor 990 i etablering og 159 kroner måneden – akkurat det samme som hos Telio. Men i tillegg må du jo betale tellerskritt, noe du slipper med IP-telefoni.

Først i Norge

Det har helt siden Internetts barndom vært mulig å ringe via nettet, men Telio er så vidt vi vet første norske selskap som satser aktivt på privatmarkedet.

I USA og mange andre land er det en skog av småselskaper som tilbyr gratissamtaler over nettet – mellom delstater eller til og fra utlandet.

Samtalene hos Telio skjer via et adapter som du også kan ta med deg til utlandet og bruke derfra, om du skulle ha en bredbåndsforbindelse der.