Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nokia med ny 3G

Nokia lanserte i dag sin 7600 3G-telefon med videokamera, Bluetooth og støtte for både MP3 og AAC-musikkfiler.

Nokia 7600
Telefonen kan heldigvis også bruke GSM-nettet, i tillegg til WCDMA-standarden, som er den vi får på UMTS-nettet (bredbånd for mobiltelefonen) i Europa. Telefonen ikke brukes i USA, da den verken støtter 1900-nettet eller det amerikanske UMTS-nettet.

Frekk design

Mest oppsiktsvekkende er kanskje telefonens design, som i likhet med spilltelefonen N-Gage ikke minner noe særlig om en tradisjonell mobiltelefon.

Den er da heller ikke primært ment som et prateverktøy. Nokia selv kaller den en «imaging phone». Selve sentralen i enheten er et VGA-kamera som både kan ta bilder og video. Materialet kan selvsagt sendes videre – både til andre mobiltelefoner og til PC-er på nettet.

Lite minne

Når UTMS/3G-nettet med 384 kbps en dag er oppe og står, vil man med denne telefonen kunne sende og motta ganske voksne mediefiler. Men med et internminne på bare 29 MB og ingen mulighet til å sette inn ekstra kort blir det ikke plass til all verden verken av video eller musikk.

Telefonen har heller ikke støtte for videochat.

Frir til Apple

Derimot støtter den AAC, lydformatet som nå primært brukes av Apple på deres iPod og ITunes Music Store. Dette formatet gir omtrent samme lydkvalitet med 128 kbps-filer som MP3 gir med 192 kbps.

Ett av problemene med 3G-telefoner er redusert batterilevetid. Nokia 7600 er oppgitt til å vare mellom 1.8 og 2.9 timer med 3G og 3-4 timer med GSM – målt i taletid.

Prisen er satt til 450 euro pluss moms. Det vil si litt i overkant av 4400 kroner.

Flere opplysninger finner du på Nokia.com.

Stikkord: Mobil