Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Kazaa saksøker platebransjen

Sharman Networks, selskapet bak fildelingstjenesten KaZaA, går ironisk nok nå til sak mot den amerikanske platebransjen for å bryte opphavsrettighetsloven.

Dommer
Platebransjens interesseorganisasjon RIAA (Recording Industry Association of America) har hendene fulle med å trekke hundrevis av amerikanske hjemmesurfere til rettssalene for spredning av MP3-filer, men må nå selv forsvare seg mot et søksmål fra sin bitre fiende Sharman om nettopp brudd på opphavsrettsloven.

Sharman sier at RIAA uten tillatelse, og på «monopolistisk og konspiratorisk» vis har distribuert modifiserte versjoner av gratisprogrammet KaZaA Lite med advarsler til potensielle musikkpirater – et klart tilfelle av ulovlig kopiering og spredning.

Tidligere i år ble et lignende søksmål fra Sharman, der de prøvde å sette RIAA fast for brudd på «Antitrust»-lovgivingen, skriver The Register. Dette fordi platebransjen med sin aggressive anti-fildelingstaktikker, som å plante store mengder falske og korrupte filer, hindrer folk i å bruke fildelingstjenestene til legale formål.

Stikkord: fildeling, internett