Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Samsung med TV-mobil

Samsung har lansert en mobiltelefon med innbygget TV-mottaker. Og du kan ta opp fra sendingen.

Samsung TV mobil 705
Mobiltelefonen heter SGH-P705, og er en GSM-telefon med 2,2 tommer skjerm som kan vise hele 260.000 farger. Like vel er ikke de utvendige målene større enn 92x51x26,4 millimeter.

Foldetelefon

Mobiltelefonen er av foldetypen, med GPRS, MMS, e-post (imap4/pop3 og SMTP), Java og 40 kanaler flerstemte ringetoner.

Rå på farger

Mobiltelefonen har en fargeskjerm med bedre fargedybde enn noen av telefonene som er på markedet i dag. Antallet skjermpunkter er 176×220, noe som holder til TV-titting, selv om det nok kan bli slitsomt å forsøke å følge med i en tennisturnering eller å se en ishockeykamp.

Gratis TV

For nyheter er det imidlertid midt i blinken, og siden du slipper å streame sendingene via GPRS vil det heller ikke koste deg noe å se TV på denne måten (i alle fall ikke om du allerede har en TV-lisens i husstanden).

Telefon-TVen veier 130 gram, og leveres med batterier på 780 og 1560 mAh. Hvor mye TV-titting dette holder til er ikke oppgitt.

Neppe til Norge

Det er heller ikke prisen på apparatet, som neppe blir å finne i den nedre prisklassen. Spørsmålet er om den blir å finne i Norge i det hele tatt, ettersom telefonen tar inn TV-sendinger tilpasset NTCS, og ikke PAL, som er standarden her hos oss.

Tre PDA-telefoner

Lanseringen av TV-telefonen kommer samtidig med at Samsung slipper tre PDA-telefoner basert på henholdsvis Microsoft Pocket PC Phone Edition (trykkfølsom skjerm), Palm og Symbian. Dessverre er det bare symbianversjonen som kommer med GSM, mens Palm og Microsoftversjonene er forbeholdt CDMA 2000 1X.

Her er et bilde som viser hvordan den nye telefonen tar seg ut. Telefonen skal være i salg i Europa før jul.

Stikkord: Mobil