Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Virusforfatter hjalp FBI

Melissa-forfatter David Smith hjalp etter sin arrestasjon FBI med å få kloa i flere av sine kolleger.

Smith, David L.
Det kommer frem av et rettsdokument Assocciated Press har fått tak i. I dokumentet blir det hevdet at Smith jobbet sammen med FBI for å spore opp og stoppe virusspredere både i og utenfor USA, og at hans bidrag var av stor betydning for FBI.

Redusert straff

Dokumentet ble skrevet av sakens aktor og oversendt til dommeren. Smiths hjelp til FBI skal ha ført til at dommer Joseph Greenaway skal ha redusert straffen for Smith. Dommeren kunne gi inntil 10 års fengsel, men endte på 20 måneder.

Muldvarp

Smith skal ha jobbet under flere falske navn for å kommunisere med hackere rundt om i verden, og hans bidrag skal ha ført til at flere virusforfattere ble tatt.

Blant annet skal Smith ha gitt FBI navn, adresse, e-postadresse og andre data om Jan DeWit, mannen bak viruset «Anna Kournikova». Opplysningene ble gitt videre til nederlandsk politi som deretter arresterte DeWit.

Smith soner nå sin fengselstraff på 20 måneder, og ønsker ikke å kommentere samarbeidet med FBI.

Stikkord: internett, virus