Hopp til navigasjon Hopp til innhold

SPILLTEST: Jedi Academy

Sugen på mer Star Wars? Jedi Knight: Jedi Academy holder koken, men serien begynner å bli litt småsliten.

Denne gang trer du inn i rollen som en ung rekrutt – du velger selv utseende, kjønn og rase – ved Luke Skywalkers skole for unge vordende Jedi-riddere. Spillet drar deg med på et 20-talls forskjellige oppdrag på diverse eksotiske destinasjoner rundt omkring i galaksen, hvor det overordnete målet er å redde universet fra tilhengere av den Mørke Siden av Kraften.

Følger formelen

Kort forklart er Jedi Knight: Jedi Academy et relativt forutsigbart skyte/slåssespill, som har svært mye til felles med fjorårets Jedi Knight II: Jedi Outcast. Denne gang er ikke historien riktignok ikke like engasjerende, men til gjenjeld får du tilgang til heftigere lyssverd-teknikker (inkl. doble og toeggete «Darth Maul»-sverd) og en smule bedre grafikk.

Du har riktignok en god variasjon av skytevåpen og granater til rådighet, men etter all sannsynlighet vil du spille gjennom hele greia kun armert med lyssverdet og et knippe Jedi-krefter – med unntak av de få øyeblikkene hvor du ser deg nødt til å trekke frem rakettkasteren for å hanskes med en plagsom kamprobot eller to.

Flotte omgivelser

Jedi Academy er både flott og imponerende. De forskjellige fantastiske omgivelsene og miljøene er overveldende og imponerende, og derfor er det ikke med en viss skuffelse vi konstaterer at det skotter litt på innovasjon og spennende påfunn – ikke minst blir det simpelthen for mye repeterende slåssing med den ene lyssverdsvingende jedi-fienden etter den andre, som alle ivrig lirer av seg et svært begrenset repertoar av teite kommentarer i sjangeren «Haha. I am a jedi!».


(Du trenger Flash Player for å se skjermbildene.)

Og vi trenger vel knapt å nevne at du på slutten av spillet må ta et valg mellom den Mørke og Lyse siden…?

Var du sulten på mer etter å ha spilt gjennom Jedi Knight II, eller har du aldri prøvd denne serien før, er det god grunn til å hoppe inn i Jedi Academy. Ellers vil vi i stedet henvise de av dere som (forståelig nok) har blitt litt Star Wars-blaserte til overlegne Knights of The Old Republic.

Stikkord: pc_test, spilltester, testprodukt