DVD

Annonse


Pisk mot DVD-programmer

DVDParamount Pictures og 20th Century Fox saksøker Tritton Technologhies som selger «DVD CopyWare», ett av de etterhvert mange og populære programmene for DVD-kopiering.

I tillegg er småselskapene QOJ, World Reach og Pronto Ventures saksøkt for tilsvarende forhold. Hollywoodgigantene krever at retten nekter Tritton og de andre selskapene å selge ulike programvareløsninger for kopiering av DVD-filmer, samtidig som de krever erstatning for den skaden de mener kopieringen har påført dem.

Over disk

Tritton distribuerte programvaren «DVD CopyWare», utviklet av en europeisk partner, til de store butikk-kjedene i august. De øvrige selskapene selger sin programvare vesentlig via netthandel.

321 Studios

Tidligere har flere studioer gått sammen om å saksøke 321 Studios for å ha utviklet og solgt programvaren DVD X Copy, som gjør det enkelt å kopiere DVD-film med vanlig PC-utstyr. Avgjørelse i denne saken er ventet en av de nærmeste dagene.

Annonse


DeCSS

Filmstudioene har tidligere lyktes i å få domstolene til å forby forleggeren Eric Corley å tilby DeCSS på sin nettside, eller å legge ut linker til sider der DeCSS finnes. DeCSS brukes for å knekke kopibeskyttelsen filmstudioene bruker på sine DVD-utgivelser og ble først gjort tilgjengelig for allmennheten av norske Jon Lech Johansen (DVD-Jon).

Overrasket

Trittondirektør Christopher von Huben sier han er overrasket over søksmålet, ettersom han ikke utvikler men bare distribuerer CopyWare. Eksperter på kopirett tror imidlertid ikke den unnskyldningen er tilstrekkelig til å beskytte mot søksmål, skriver News.com.

Annonse