pirat mp3 cd napster kopi

Annonse


Nettpiratene skremt

pirat mp3 cd napster kopiEn undersøkelse gjennomført av Newsweek viser at 54 prosent av de spurte sier det er mindre sannsynlig at de vil laste ned musikk uten å betale for det, mens 42 prosent sier de ikke lar seg skremme.

Krenker privatlivet

Undersøkelsen er gjennomført etter at RIAA i forrige uke innledet de første 261 rettssakene mot musikknedlasterne. RIAA har annonsert at de vil gå til tusenvis av søksmål for å komme piratkopieringen til livs. RIAAs korstog har falt mange tungt for brystet, særlig fordi RIAA krever utlevert identiteten til personer som deler musikk via Internett.

Skaper motvilje

Men RIAAs taktikk kan også få en boomrang effekt. Platebransjen gjør seg til uvenns med hundre tusener av musikkfans. Og det er nettopp denne gruppen RIAA forventer skal gå i butikken og kjøpe musikken de representerer.

Tyveri

Av de 1004 som ble spurt i undersøkelsen svarte 48 prosent at de sannsynligvis ville kjøpe flere CD-er om prisen ble kuttet med en tredjedel. 52 prosent sa at de så på nedlasting av piratkopiert musikk som tyveri, mens 34 prosent ikke gjorde det.

Undersøkelsen ble gjennomført 11. og 12. september, og har en feilmargin på pluss minus tre prosentpoeng, i følge Newsweek.

Annonse