Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ny CD-kopisikring

Platebransjen er nå klar med en ny generasjon kopisikring for CD-plater. Med de nye platene kan du laste ned musikken i 10 dager.

Låst cd 2
Selskapet SunnComm kaller den nye teknologien «MediaMax CD-3». Ved første øyekast virker det mer fildelingsvennlig enn tidligere systemer fra dem og konkurrentene Macrovision og Cactus.

Kopierbare filer

Med det nåværende systemet ligger ferdig rippede WMA-filer som bare kan spilles av via en proprietær spiller som ligger på CD-en, og som ikke kan kopieres videre.

I det nye formatene ligger musikken der som ordinære MP3-filer, som fritt kan kopieres til harddisken og brennes til CD.

Lastes ned fra nett

Filene inneholder imidlertid DRM (Digital Rights Management), en beskyttelse som skal hindre at man kan kan uveksle dem på nettet.

Som plaster på såret vil CD-platene være utstyrt med en nettadresse du kan dele med venner og bekjente. Via nettstedet kan de laste ned og høre på albumet i en tidagersperiode. Når denne perioden er slutt, må musikken kjøpes.

Lite penger

Første tittel ut er «Comin’ From Where I’m From» med soul-atisten Anthony Hamilton, på platmerket BMG. Platen med det nye systemet skal ut i USA 23. september.

Før man får lese pressemeldingen på SunnComms nettsted, må man skrive under på at man er klar over hvor dårlig selskapets økonomi er. Det betyr trolig at platebransjens betalingsvillighet for ny kopisikring så langt ikke har vært særlig stor.

Stikkord: fildeling, internett, lydogbilde