Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Marlin-pirat på Postens server

Lene Marlins kommende album ble lagt ut på nettet. Piraten brukte en server hos Postens dataselskap Ergo Group.

Lene Marlin
Det nye albumet til den verdenskjente norske artisten skulle ikke ha kommet ut før 22. september. Men CD-platen hadde allerede blitt sendt ut til plateanmeldere og bransjefolk, så det er ikke akkurat overraskende at den i likhet med andre internasjonale platenyheter spredte seg raskt via nettet.

Web-hotell

I følge NRK oppdaget Ergo Group fredag at en ulovlig kopiert versjon av Lene Marlins kommende album Another Day var tilgjengelig på Internettadresser som tilhører Ergo Group. Adressene lå på en maskin som leies ut som web-hotell til eksterne kunder.

Går til sak

I følge direktør Per Eirik Johansen i Marlins plateselskap EMI vil saken få konsekvenser. Selskapet vil helt klart gå til sak, men vil ennå ikke si mot om det blir mot Posten, Ergo Group eller kunden som driver nettstedet.

– Dette er noen som kynisk har forsøkt å utnytte vår lansering av denne artisten. Dette er ikke noen drittunger som sitter på gutterommet, sier Johansen til NRK.

Stikkord: fildeling, internett, lydogbilde