Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Siemens-flaggskip forsinket

Venter du på Siemens nye flaggskip SX1 må du smøre deg med tålmodighet. Men ST55 blir forsert.

Bilde fra club-siemens.net
Siemens SX1 er kameramobilen med tastene plassert på siden av skjermen og operativsystemet Symbian som de største nyhetene.

Multimedia

Basert på Series 60 (samme plattform som Nokia 7650, 3650 og 6600) er SX1 en mobiltelefon der du kan installere dine egne programmer fra tredjepartsleverandører. Telefonen er en multimediaterminal, der du kan ta opp videoklipp, sende MMS og lytte til musikk.

Forhåndssalg

En del nettbutikker har allerede begynt å ta imot forhåndsbestillinger på telefonen, som skulle vært klar i slutten av denne måneden. Nå ser det like vel ikke ut til at den vil komme før i slutten av november. – Vi har et prinsipp om at vi ikke leverer et produkt før det er 100 prosent, sier produktsjef i Siemens, Stian Andresen til ITavisen.no.

Like vel er det nettopp dette de gjør når de nå slipper ST55 om en drøy uke. ST55 er en telefon som minner mye om Sony Ericssons T610, og som etter planen skulle ha både video og Java.

ST55 vil komme i to utgaver. Først ut er ST55 som kommer om en drøy uke. ST55i kommer senere og vil i tillegg ha video og Java

Oppgradering

Men modellen som nå slippes er den samme som Siemens selger gjennom sin avtale med Vodafone, og i disse telefonene er ingen av disse funksjonene på plass. I stedet planlegger Siemens å oppdatere ST55 med en ST55i-modell senere i år. Ettersom det sitter ulike komponenter i de to telefonene vil det ikke være mulig å softwareoppgradere fra ST55 til ST55i, slik du kunne oppgradere fra SL45 til SL45i.

SX1 er annonsert til rundt 5.000 kroner.

De enklere modellene C og MC 60 er forventet i butikk i løpet av en snau måned.

Stikkord: Mobil