Hopp til navigasjon Hopp til innhold

I fengsel for ringelyd

En indisk domstol dømte læreren Madhu Kumar til tre dager i fengsel fordi telefonen hans ringte.

Fengsel
Den indiske læreren må i tillegg betale en bot på 34 dollar for å ha hatt telefonen på mens han befant seg i en rettssal. Dommeren dømte læreren for forakt for retten, en forbrytelse som i India har en strafferamme på hele tre måneder.

Ikke alene

Men Kumar kan trøste seg med at han slipper å sone alene. Senere i saken ringte også telefonen til politimannen Rajesh Prasad Paswan, og ettersom loven skal være lik for alle må også han belage seg på en tur innom spjeldet.

Også i USA

Også i USA skal en være forsiktig med å la telefonen kime i utide. Lashenda Floyd satt på tilhørerbenken under en drapssak. Da telefonen hennes begynte å ringe gikk hun ut på gangen for å besvare anropet. Her ble hun imidlertid pågrepet av vaktene i rettsbygningen, og dommeren dømte henne til å tilbringe natten i fengsel.

Stikkord: Mobil