Hopp til navigasjon Hopp til innhold

11.september-viruset er her

Det nærmer seg den notoriske datoen, og et ormevirus som utgir seg som et bilde fra Manhattan-katstrofen har begynt å spre seg på nettet.

E-posten du bør se opp for inneholder meldingen «It’s near 911», og kommer med vedlegget 911.jpg. Åpner du det som tilsynelatende er en bildefil, legger viruset w32.neroma seg inn i Windows-katalogen din, og sender seg videre til andre i adresselisten din via Outlook.

Beskjeden spredning

– Vi har gitt den kategorien 2, som betyr at den ikke er spesielt skadelig, og at den heller ikke er veldig utbredt for øyeblikket – selv om den har god mulighet for å spre seg raskt, fortller Henrik Vaage i antivirusselskapet Symantec.

Du finner mer info om 911-ormen på Symantecs sider

Blir det ny SoBig?

Det har blitt spekulert i at siste ukers plagsomme SoBig.f-viruset vil mutere seg til noe verre den 11.september, en dag etter at SoBig.f slutter å fungere.

Symantec sier de foreløpig ikke har sett noe til det som tentativ blir kalt SoBig.g.

– Det har ikke kommet noen ny versjon av SoBig enda. Viruset går ut den tiende, men det er ikke derved gitt at det kommer en ny versjon den 11. Flere av de foregående versjonene av SoBig har overlappet hverandre, sier Vaage til ITavisen.no.

Stikkord: internett, virus