Hopp til navigasjon Hopp til innhold

TESTET: JabraBT 200

Jabra BT200 skiller seg fra andre trådløse håndfrisett ved at det plasseres bak øret.

Plasseringen gir et litt mer diskret inntrykk enn det slike sett ellers er kjent for. Plasseringen gjør også dette settet mer behagelig å gå med enn de større settene der tyngdepunktet er plassert utenpå øret.På enden av høyttalerbuen sitter en myk gummiplugg (ear gel) som du dytter inn i øret. Pluggen fyller øregangen og stenger dermed det meste av uønskede lyder ute. Lydkvaliteten i BT200 er noe av det beste vi har hørt på BT håndfrisett, i alle fall så lenge du befinner deg i umiddelbar nærhet til telefonen. Beveger du deg mer enn et par meter blir lydkvaliteten raskt dårligere.

Settet sitter godt, og du skal pådra deg mye hodepine før du får ristet det løs. Her er ingen hengsler eller løse deler, og med det færre muligheter for å ødelegge noe.

Bra lyd

Et kritisk punkt ved bruk av Bluetooth håndfrisett er lyden hos mottakeren. Vi har testet mange slike sett, og i de fleste tilfeller oppdager vi at settene er tilnærmet ubrukelige utendørs. I så måte er BT200 nok bedre enn flere av de andre, men også her får vi problemer med vindsus.

Standardplugg

En spennende detalj ved Jabra BT200 er at du ikke nødvendig vis må ha en bluetooth-telefon for å kunne bruke settet. Her er det mulig å bruke den lille ladestasjonen som dongle på telefonen. Forutsetningen er at du har en telefon med standard hodetelefonkontakt (jack).

Enkel betjening

Betjeningen av settet er enkel. Her er knapper for justering av volum opp og ned, og du kan starte og avslutte samtaler med et lite fingertrykk. Et trykk på samtaleknappen i hvilemodus starter telefonens talestyring. Telefonene vi testet dette med hadde ingen problemer med å gjenkjenne talemerkene selv om vi benyttet BT200.

Fordeler

Om vi raskt skal oppsummere fordeler og ulemper kan vi på plussiden ta med at settet har god lyd, sitter godt og er behagelig å bruke. Det er lett å betjene og har ok taletid (vi målte litt over tre timer). Settet er også penere, eller i alle fall mindre stygt, enn mange av de konkurrerende løsningene. Lav pris bidrar også til at vi vil beskrive BT200 som et bra kjøp.

Ulemper

På minussiden tar vi med at det er tungvint å plassere settet på øret raskt. Om du har settet i hylsteret når noen ringer blir det en del fikling før du endelig får svart. En annen lei detalj er at vi ikke får justert volumet på ringelyden. Volumknappene på settet styrer bare lydnivået på samtalene.

Annonse
Stikkord: generell test, Mobil, testprodukt