Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Playstation 3 tar gamle spill

Det er offisielt: PS3 vil gjøre alt som PS2 kan. Vil Microsoft kunne gjøre det samme med Xbox?

PS3 illustrasjon
Da Sony lanserte sin Playstation 2-konsoll for snart fire år siden fikk sofaslitere en fleksibel underholdningsboks som ikke bare spilte flunkende nye PS2-titler, men som også viset DVD-filmer og hadde hundre prosent støtte for gamle Playstation 1-spill.

Denne trenden vil fortsette, melder The Register. Sonys Playstation-sjef Ken Kutaragi nylig bekreftet at Playstation 3 vil emulere Playstation 2, og dermed ha full bakoverkompabilitet med både PS2 og PSone.

Grafikktrøbbel for Xbox?

Man regner med at også Microsofts Xbox 2 vil kunne kjøre Xbox-titler, men den nylig annonserte beslutningen om å bruke grafikkprosessor fra ATI i den nye konsollen har fått enkelte til å tvile på om de får det til.

Den første Xbox bruker nemlig grafikkbrikke fra Nvidia, og grafikkeksperter spørsmål til hvorvidt det vil la seg gjøre å fullstendig reprodusere Nvidia-oppførselen på ATi-maskinvare.

Stikkord: playstation, spilltester