Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Sony Ericsson med tre nye

Sony Ericsson lanserte i dag tre nye mobiltelefoner. Den viktigste nyheten kommer på designsiden.

SEM z200
Sony Ericsson er kjent for å stappe mye ny teknologi inn i mobiltelefonene sine. Denne gangen er det imidlertid på utsiden at nyhetene sitter. To av de tre telefonene som ble vist i dag er nemlig foldetelefoner.

T230

T230

Den rimeligste nykommeren fra selskapet har imidlertid et mer tradisjonelt design. Telefonen heter T230, og skal være oppfølgeren til T310 som nå fases ut. Telefonene har fått ny og forbedret fargeskjerm, i tillegg til at den er krympet en god del. Tastene er også gjort penere, og telefonen har noe Sony Ericsson kaller «rocker joystick». Alt i alt en penere telefon med et mer eksklusivt utseende enn T310.

Flere farger

Denne telefonen støtter selvsagt MMS, men den inneholder ikke noe kamera. I stedet har Sony Ericsson lansert en ny kameramodul til å smette i bunnen av kameraet. Mens lav fargeoppløsning tidligere har gjort det tilnærmet håpløst å se bildene på telefonen, så har T230 en skjerm med støtte for 4.096 farger. Til sammenligning har T68i bare 256 farger, mens T610 har 65.000.

13 timer tale

Telefonen står også oppført med en imponerende taletid. Inntil 13 timer tale, heter det i dokumentasjonen fra Sony Ericsson. Det er i tilfelle oppsiktsvekkende bra.

Telefonen vil ha en butikkpris på rundt 1.500 kroner før subsidier, tror Sony Ericsson.

Z200

Den rimeligste av de nye foldetelefonene, Z200, har heller ikke kamera. På lokket sitter en liten rund skjerm med rav-gul belysning. Under lokket sitter en fargeskjerm med støtte for 4.096 farger. Fordelene med foldetelefoner er flere, men først og fremst vil du merke det på at tastene er større. I tillegg til at telefonen blir bedre å betjene får du også større avstand mellom høyttaler og mikrofon. Det gir i de fleste tilfeller bedre lyd til den du prater med.

Skjermen er også bedre beskyttet på en foldetelefon enn den er på en mer tradisjonell telefon.

Frekk antenne

Mens foldetelefoner stort sett har vært belemret med en utvendig antenne, så har Sony Ericssons ingeniører denne gang integrert antenna i en liten bøyle på overkant av telefonen (se bilet i toppen av artikkelen). Dette gjør at antenna virker integrert, mens den i realiteten ikke er det. Ikke bare gir det et litt frekkere design, men det gjør også at du slipper unna de kompromissene du må gjøre for å få antenna inn i telefonen.

Z200 virker godt sammensatt og har myke kurver. Telefonen er pen, og bærer preg av at designerne har røtter i Sony.

Innholdsmessig er telefonen nokså lik T230, med flerstemte ringetoner (40 kanaler på denne modellen), nedlastbare spill og EMS som de mest profilerte funksjonene. Du kan også bytte deksel på telefonen om du ønsker å gi den et litt mer personlig preg.

Z600

Z600 leveres med to ekstra deksler.

Z600 er den høyest spesifiserte telefonen under denne lanseringen. Dette er en foldetelefon med kamera og stor TND fargeskjerm. Skjermen takler 65.000 farger og tåler sollys (svakhet på T610). Ellers minner mye om det du finner på nettopp T610. Menyene er de samme, kamerafunksjonene og selv minnet er uendret fra T610. Det betyr at du får en proff MMS kameratelefon med Bluetooth, Java, Quickshare, flerstemte ringetoner, e-post og mye annen snacks.
De to halvdelene virker ikke komfortable med hverandre, og du kan se rett igjennom åpningen. Faktisk minner det litt om MagCom.

Virker solid

Z600 har også innbygget antenne, og denne gang er den ikke bare skjult i en bøyle. Når du folder ut telefonen er den en del større enn Z200. Det gir rom for en bedre navigasjonstast og større skjerm. Når du folder telefonen ut smetter toppdelen på plass med et distinkt «klikk». Mekanikken virker solid, mens telefonens design ellers virker noe hastverkspreget.

Klumpete

I lukket tilstand er telefonen mer klumpet, og det kan virke som om de to halvdelene ikke er helt komfortable med å bli lagt mot hverandre. Litt underlig, for på det asiatiske markedet har Sony Ericsson lansert en foldetelefon med vanvittig mye bedre design. Like vel. Med utskiftbare deksler og beskjedne utvendige mål er dette en telefon som vil trives i de fleste lommer.Spillentusiaster kan i tillegg glede seg over at det er laget en egen gamepad til mobilen. Den heter ikke Sony Ericsson for ingen ting!

Gameboard

Mer i vente

En del av de som møtte frem på Sony Ericsson pressekonferanse hadde nok håpet å få et glimt av den kommende toppmodellen P900. Noen slik presentasjon kom imidlertid ikke, og trolig må vi vente til oktober før vi får høre flere detaljer om denne (Sony Ericsson velger foreløpig å late som om den ikke eksisterer).

Vente må du også dersom du drømmer om Sony Ericssons mobiltelefon med megapixelkamera. Trolig vil vi ikke se noe slikt i Norge før til neste år.

Sony Ericsson nye kontor-racer (NB! du kan ikke ringe med den!)

Fjernstyrt bil

I mellomtiden kan du kanskje kose deg med Sony Ericssons fjernstyrte mikrobil. Den kontrolleres med telefonen via Bluetooth og lades opp i telefonens bunnplugg. Nytteverdi? Glem det. Men morsom er den i alle fall.

Stikkord: Mobil