Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Linuxbrukere får regning

Først truet de med søksmål, nå sender de ut regninger. SCO gir seg ikke og vil ha penger av de som bruker Linux.

SCO-protest
SCO mener deler av deres Unix-kode er ulovlig kopiert tinn i Linux og har tidligere sendt et brev til 1.500 bedrifter der truer med erstatningskrav. SCO sier nå at bedrifter som godtar å betale 699 dollar for en Unix-lisens slipper å havne i retten for å bruke tilsvarende Linux.

Utsetter søksmål

SCO vil forfølge kommersielle foretak som har diskutert sitt arbeid med Linux offentlig, men kommer ikke til å foreta seg noe før de har gjort en del undersøkelser, sier Blake Stowell, talsmann for SCO.

– Ikke betal!

Analytikeren Stacy Quandt mener like vel bedrifter ikke bør betale regningen de nå mottar. – Jeg ser ingen grunn til at et selskap skal betale dette, så lenge det bare er basert på påstander som ikke er bevist rettslig, sier hun.

SCO har saksøkt IBM for 3 milliarder dollar, noe som raskt førte til et motsøksmål fra IBM, og fra Linux-selgeren Red Hat. Samtidig har Linux-advokater hånet SCOs påstander om at de er blitt frastjålet intellektuell eiendom.

Stowell sier nå at de ikke planlegger å saksøke noen Linux-brukere i første omgang. Vi gir dem en rimelig mulighet for å skaffe seg lisens før vi eventuelt går til søksmål, sier han.

Tapte første runde

SCOs korstog mot Linux har imidlertid buttet i retten. Den tyske advokatgruppen Linux Tag fikk i juni rettens medhold i at SCO måtte fjerne brevet med påstander om erstatningsansvar fra sin nettside. SCO fjernet deler av sin nettside, men fortsatte å vise sine forretningspartnere en link til brevet. Det fikk retten til å ilegge SCO en bot på 10.000 .

SCO har anket denne kjennelsen, skriver News.Com.

Stikkord: linux, programvare