virus orm lite bilde

Annonse


Blaster-hackeren irritert

virus orm lite bildeDen 18 år gamle skoleeleven Jeffrey Parson er arrestert og risikerer inntil 10 års fengsel dersom han blir funnet skyldig i å ha sluppet ormen som skapte problemer for datanett og PC-brukere over hele verden tidligere i høst.

– Jeg har venner!

Parson sier han forstår at myndighetene gjerne vil ta noen for denne typen forbrytelser, men hevder det ikke er ham de burde gå etter. Parson reagerer også på at media fremstiller ham som en ensom og datafiksert gutt.

– Jeg har en veldig oppofrende gruppe av nære venner. Jeg røyker ikke, drikker ikke og bruker ikke stoff. Jeg har aldri tidligere hatt noe med politiet å gjøre.
– Det gjør vont å se hvordan jeg blir omtalt. Jeg er ikke deprimert, jeg skammer meg ikke over vekten min og jeg er ingen einstøing, sier Parson til NBC.

Statuere eksempel

Parson forteller at han er redd for at myndighetene skal overdrive saken og bruke ham for å statuere et eksempel.

Annonse


Har tilstått

Myndighetene sier Parson i intervjuer med FBI og Secret Service skal ha innrømmet at han modifiserte ormen «MSBlast», som sist måned fikk datamaskiner til å angripe Microsoft. Minst 7000 maskiner skal ha blitt rammet av den modifiserte ormen.

Ikke et geni

Foreldrene til Jeffrey Parson stod i går frem på NBCs «Today» og tilbakeviste at sønnen deres var noe annerledes enn andre gutter. – Han er ingen trollmann med data og han er ikke noe geni. Alle med litt kjennskap til datamaskiner kunne gjort det han gjorde, sier Rita Parson, Jeffreys mor.

Dårlig råd

Parsonfamilien har ennå ikke skaffet noen advokat til 18-åringen, rett og slett fordi de ikke har råd. I stedet vil en offentlig oppnevnt forsvarer bistå Jeffrey Parson når saken kommer opp for retten 17. september.

Annonse