Hopp til navigasjon Hopp til innhold

«3» fikk 3G-lisens

Det for de fleste ukjente selskapet «3» var eneste søker til de to UMTS-lisensensene som var ledige i Norge.

UMTS ill med penger
Bak «3» står selskapet Hi3G Access Norge AS. De blir nå tredje aktør som bygger ut og leverer bredbåndsnett for mobil her i landet. Det var ingen budgivere på den siste og fjerde lisensen.

Hi3G Access Norge AS betaler 62 millioner kroner for lisensen. Selskapet er eid av Hong Kong-baserte Hutchison (60%) og svenske Investor (40%), og opererer under merkevarenavnet «3» i Sverige og Danmark.

Departementsråd Per Sanderud i Samferdselsdepartementet presenterte den nye 3G-aktøren på en pressekonfereranse i Post- og teletilsynet tirsdag ettermiddag.

– Dette er et seriøst selskap. De vil bidra til å stimulere konkurransen på det norske 3G-markedet, sier han.

3 får en langt billigere inngangsbillett til det norske umts-markedet enn konkurrentene Telenor Mobil og Netcom. De måtte hver ut med 200 millioner kroner i inngangsbilett, og har forpliktet seg til å bygge et landsomfattende nett.

3 slipper unna med en dekningsgrad på 30 prosent, noe som tilsvarer de tett befolkede områdene rundt Oslofjorden. I tillegg må selskapet stille en lisensgaranti på 40 millioner kroner – et krav fra myndighetene for å luke ut useriøse aktører.

Stikkord: Mobil