Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Al-Jazeera på engelsk

Al-Jazeera gjenåpner sine engelske nettsider, fem måneder etter at hackere tok ned sidene under Irak-krigen.

A-Jazeera
Før amerikanerne gikk til krig mot Irak var den arabiske satellittstasjonen Al-Jazeera ukjent for nordmenn flest. Men etter å ha vært sentral i formidlingen av nyheter også fra Irakisk side av konflikten fremstår Al-Jazeera som den ledende nyehtesleverandøren i området.

Uavhengig

Al-Jazeera har vært kritisert for å drive sensasjonsjournalistikk, ikke minst etter å ha videreformidlet meldinger fra terrornettverket al-Qaida. Andre igjen hevder Al-Jazeera har vist mot ved å operere som en selvstendig nyhetsformidler i et område der media for det meste er statlig styrt.

Erkjenner skyld

Hackeren John William Racine fra California, erklærte seg i juni skyldig i datainnbrudd og forfalskning etter at han stanset e-post og innhold fra Al-Jazeera og viderekoblet trafikken på nettstedet til en side med bilde av det Amerikanske flagget og teksten «Let Freedom Ring».

Al-Jazeera hevder rundt 50 journalister, flere av dem vestlige, jobber med de engelske sidene. Resulatet av deres arbeid finner du her.

Stikkord: internett