USA-flagg

Annonse


Datatabbe i US Air Force

USA-flaggAmerikanerne har strenge regler for hvem som skal kunne kjøpe våpendeler og teknologi fra USA. Hensikten er å bevare amerikanernes teknologiske forsprang, samt å hindre at terrorister og fiendtlige nasjoner skal få tilgang til, eller kunnskap om, amerikanske våpensystemer.

Dataglipp

Men en undersøkelse gjennomført på oppdrag fra GAO (General Accounting Office) avslørte at sikkerheten i de amerikanske datasystemene var for dårlig. Av 123 tilfeller som skulle vært avvist glapp hele 35 henvendelser gjennom sikkerhetssystemet. US Air Force hadde heller ikke noe system for å få tilbake reservedeler og annet som var kommet på avveie.

Overstyrt

Blant delene som var solgt ureglementert ut av landet var katapultseter for jagerfly, heter det i rapporten. Ved enkelte tilfeller skal datasystemene også ha vært overstyrt av personell uten at det er gitt noen begrunnelse for hvorfor dette har skjedd. På denne måten har blant annet våpenstyringssystemer og sensitive deler til kommunikasjonsutstyr havnet på gale hender, skriver News Interactive.

Annonse