Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nokia gjør en kjiping

Nokia har lagt seg i selen for å utvikle en simplest mulig telefon. 1100 er telefonen få om noen i vesten vil sikle etter.

Nokia 1100
Så er det heller ikke primært det vestlige markedet 1100 er utviklet for. Nokia følger Siemens og lager en telefon som skal selge i land der mobiltelefon fortsatt er et statussymbol. I disse markedene spiller det ingen rolle om telefonen er enkel, så lenge det går an å snakke i den.

Funksjoner

Helt ribbet for funksjoner er den nye Nokiaen like vel ikke. Den mangler GPRS, WAP og flere av funksjonene som støtter seg på nyere og avanserte nettverk. I stedet har den sort/hvitt-skjerm med inntil 4 linjer tekst, store taster, toveis scroll og Navi Key. Dessuten har den stoppeklokke, alarmklokke og lommelykt(!).

Spill

Telefonen er utstyrt med et belegg på sidene som skal sikre godt grep, og den skal også ha utskiftbare deksler og mulighet for nedlasting av operatørlogoer osv. Telefonen har vibrasjonsvarsling og to spill, bare sånn i fall det skulle være kjedelig å bo på den russiske landsbygda.

Liten

Det hele er en relativt liten sak med en vekt på 93 gram. Batterikapasiteten er 2,5 til 4 timer tale eller inntil 400 timer standby.

Stikkord: Mobil