Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Kina til krig mot spam

Det er et faktum at svært mye av verdens søplemail kommer fra Kina. Det har kinesiske myndigheter tenkt å gjøre noe med.

epost spam junkmail
Ironisk nok går spam-problemet verst ut over kineserne selv. Kinesiske Internett-brukere opplever nå at de fleste e-brev de mottar er søppel. Og problemet bare øker.

Blir utestengt

I tillegg har situasjonen ført til en form for ufrivillig isolasjon. Verden over blokkerer nettleverandører og antispam-systemer post som kommer fra kinesiske adresser.

Det betyr i praksis at en fjerdedel av jordas befolkning blir avvist i døra om de prøver å fortelle oss noe….

Vanskelig oppgave

Kinesiske myndigheter tar nå problemet på alvor. I disse dager nedsettes det en statlig antispam-gruppe for å få bukt med uvesenet. Gruppa utgår fra China Internet Association, som i et anfall av gjenfunnet revolusjonsånd kaller spam for «reaksjonært».

Gruppa vil ha litt av en oppgave foran seg. Kina har et utall dårlig konfigurerte mailservere som ligger åpne for kidnapping både internt og fra utlandet.

I tillegg har myndighetene mistanke om at enkelte offisielle (de uoffisielle blir planmessig forfulgt) internettleverandører i hemmelighet tjener penger på å tilby sine servere til spammere.

Stikkord: internett