Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft viser frem Longhorn

Betatestingen begynner først neste år, men utviklere og Microsoft-partnere vil få tilgang på en testversjon av Windows Longhorn i oktober.

Longhorn bootlogo
I forbindelse med en utviklerkonferanse i Los Angeles i oktober har Microsoft planlagt å gjøre en såkalt «developers preview» av neste generasjons Windows, foreløpig kjent under navnet Longhorn.

Dette er for å gi en forsmak og første eksempler på de indre mekanismene i det nye operativsystemet, mens en fullstendig funksjonell betaversjon først er å vente i løpet av 2004, skriver CNet News.

Viktig lansering

Microsoft har gitt blandete signaler i forhold til når Longhorn til slutt skal lanseres, men mye tyder nå på at en endelig versjon ikke blir ferdig før i 2005 eller 2006.

Microsofts administrerende direktør Steve Ballmer beskriver selv Longhorn som en gigantisk satsing, muligens større også enn den aller første gang Windows ble lansert.

Bill Gates sier Longhorn vil være så forskjellig fra tidligere versjoner av Windows at det kanskje tar et par år for brukere og utviklere å venne seg til det.

Blant de største store forandringene i det nye operativsystemet er skiftet mot et nytt filsystem hvor SQL-basert databaseteknologi gir helt nye muligheter for kategorisering, søking og lagring av data.

Stikkord: programvare, windows