Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Macromedia klar med 2004-serie

Macromedias nye verktøyserie for webdesignere og utviklere er straks lanseringsklar.

Macromedia Studio MX 2004
Da markedsleder Macromedia lanserte sin Studio MX-pakke i fjor, ble det selskapets mestselgende produkt noensinne. Flash Player, det nødvendige klientprogrammet for å se sider designet med Flash-innhold, er installert på 520 millioner datamaskiner – eller over 98 prosent av verdens nettkapable PCer, og Macromedia står i en helt unik posisjon når de nå lanserer Studio MX 2004, med nye versjoner av nesten alle kjerneproduktene.

Studio MX 2004 inneholder hele programserien, og både Dreamweaver, Flash, og Fireworks foreligger fra september i nye MX 2004-utgaver. FreeHand MX, som ble lansert i februar i år, er også oppgradert, og pakken inneholder utviklerversjon av serverapplikasjonen ColdFusion MX 6.1 såvel som MX Elements, en samling forhåndsefinerte elementer for å lage brukergrensesnitt.

Flash blir proff

Blant de største nyhetene er at Flash nå blir tilgjengelig i to forskjellige versjoner: Flash MX Professional 2004 såvel som en standard Flash MX 2004. Forskjellen mellom disse er at pro-utgaven inneholder kraftigere funksjoner for å integrere store video-elementer, et nytt skjembasert grensesnitt, og nye funksjoner for å utvikle Flash-dokumenter til bruk på mobiltelefoner og PDAer.

Flash støtter nå også plug-ins, som betyr at det er fritt frem for å laste ned eller lage sine egne utvidelser for å gjøre utviklingsarbeidet lettere, på samme måte som allerede er mulig i Dreamweaver.

Dreamweaver MX 2004 har på sin side blant annet fått endel nye funksjoner for begrenset grafikkredigering, kraftig og utvidet støtte for Cascading Style Sheets (CSS), full import av Word-, Excel- og PDF-dokumenter, og mulighet for å automatisk sjekke kompabilitet mot de fleste kjente nettlesere.

Fireworks leveres med nye designverktøy og effekter, inkludert et mye etterspurt «blur»-filter.

Klar i september

Når produktene står leveringsklare i september vil Studio MX 2004 koste omlag 11 220,- kroner, eks. mva, eventuelt tusen kroner mer hvis man ønsker Professional-versjonen av Flash. Alle programmene er også å få kjøpt separat, eller som oppgraderinger hvis man allerede bruker tidligere versjoner.

Macromedia lover full støtte både for Windows XP og Mac OS X.Du finner mer informasjon om de forskjellige produktene hos den norske importøren Infinigate.

Stikkord: programvare, windows