Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ny PowerShot fra Canon

Canons populære PowerShot-serie har fått en ny toppmodell. A80 har bedre oppløsning og tre ganger optisk zoom.

Canon Powershot A80
Eller for å si det på en annen måte; PowerShot A80 er et G2-kamera pakket inn i et PowerShot-hus.

Billigere ned kompaktkamera

Lanseringen av A80 drukner lett i Canons begeistring over selskapets nye digitale speilrefleks, EOS300D. Men selv om speilreflekskameraet omtales som et proffkamera til forbrukerpris, så er det ikke alle som er like lystne på å bla opp 12.000 kroner for å bli med i den digitale fotoverden.

Automatikk

Kvaliteten på bildene fra A80 er god nok for utskrifter i størrelser opp til A3 (to vanlige kopi-ark). Innstillingene på kameraet er tilpasset de av oss som ikke har fotofaglig bakgrunn, og som derfor synes det er OK at kameraet ordner det meste automatisk. 14 ulike fotomodus gjør at det skal være enkelt å ta bilder, nesten samme hva slags forhold som råder.

Dreibar skjerm

Nye A80 har 3 ganger optisk zoom, LCD-skjerm som kan vendes slik at du ser hva du tar bilde av, også om du for eksempel holder kameraet over hodet.

Kameraet er også utstyrt med den nye Picktbridge-standarden for direkte utskrift. Det betyr at du kan koble kameraet direkte til en nyere fotoskriver og hente ut bildene på papir, også uten å bruke PC. Automatikk i kameraet sørger for å justere bildet så det blir skarpest mulig. Hensikten er å redusere behovet for etterbehandling av bildene på en PC.

Raskere

I tillegg til ny linse, dreibar skjerm og høyere oppløsning, så har kameraet også fått en raskere prosessor som krever mindre strøm. Det betyr at du kan ta flere bilder (eller videosnutter med lyd) mellom hver batterlading. Prosessoren gjør det også mulig å ta 2,3 bilder i sekundet.

Kameraet vil være klart for salg i slutten av oktober, og Canon antyder en pris på 4.445 kroner.

Stikkord: lydogbilde