Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Messenger bare for MS-brukere

Fra 15. oktober vil det ikke lenger være mulig å bruke andre IM-klienter enn Microsofts egen til nettprat på MSN-nettet.

MSN Messenger
Microsoft har lenge sett seg lei på at eksterne programvareleverandører som Trillian og Odigo har laget sine egne nettpratprogrammer. Nå vil de ha en slutt på det, og monopoliserer med et pennestrøk hele Messenger-nettet sitt.

– Oppgradér!

Fra 15. oktober kan bare disse klientene brukes: Windows Messenger 4.7.2009, MSN Messenger 5 eller MSN Messenger for Mac OS X 3.5. Mac OS 8-brukere vil bli kuttet ut, mens OS 9-brukere vil få en ny versjon (2.5) neste uke.

Fra 18. september vil Messenger-brukere få melding om at de må oppgradere hver gang de logger seg på.

Krever tillatelse

– Vi har aldri vært store fans av folk som bruker nettverket vårt uten tillatelse, sier Microsoft-talsmannen Sean Sundwall til BetaNews.

Microsoft har imidlertid selv laget prateprogrammer som har kunnet logge seg inn på konkurrenters nettverk. I 1999 kom en Messenger-utgave som både kunne brukes med Microsofts og AOLs nettverk.

Fred med AOL

AOL svarte med å stenge Microsoft-brukerne ute. Konflikten endte med at de to erkekonkurrentene på IM-markedet er såkalt «gode konkurrenter» med hver sin programvare, men at Windows er åpne for begge.

Microsofts offisielle begrunnelse for det drastiske tiltaket er at de ønsker nærmere samarbeid med tredjepartsprodusenter av IM-programvare. I mellomtida stenger de dem altså ute….

Stikkord: internett, programvare, windows