Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Historiens verste virus

Verdens nettleverandører er klare i sin dom: SoBig.F-viruset som i disse dager dynger oss ned med søppelmail er det verste i så langt når det gjelder spredning.

Det er ikke bare i Norge at SoBig.F plager folk flest. Også amerikanerne har nå begynt å føle virusepidemien på kroppen for alvor.

Dobling i antall

Sikkerhetsselskaper rapporterer om en dobling av antallet virusinfiserte e-poster. På 24 timer kunne Calfornia-baserte Postini rapportere om at 2,6 millioner spam-mail hadde gått gjennom systemet deres.

– Dette er det raskeste viruset vi har sett så langt, sier Scott Petry i selskapet Postini til News.com.

1 av 17 mail

I New York kan selskapet Messagelabs notere seg at 1 av 17 mail nå inneholder viruset. Til sammenligning ga mail-viruset Klez.H (som også var ganske plagsomt…) 1 av 275 og 1 av 138 infiserte mail.

USAs og verdens største nettleverandør AOL får på en vanlig dag inn 11 millioner mail som klassifiseres som mulige virusbærere. I går steg dette tallet til 31 millioner. 11.5 millioner av disse inneholdt SoBig.F-viruset.

Bonevik rammet

Viruset er programmert til å slutte å plage oss den 10. september. Pessimister regner med at pausen blir kort – og at virusmakerne har noe annet i ermet på den magiske terror-datoen 11. september.

I Noge er et stort antall bedrifter og offentlige virksomheter nå i praksis uten fungerende mailforbindelse. Blant annet skal Statsministerens kontor være rammet.

Stikkord: internett, virus